ANKETA

Ali zavarovalnice pošteno izplačajo vašo škodo ?
 


Nezgodno zavarovanje- KAKO DO ODŠKODNINE? PDF Print E-mail

Nezgodno zavarovanje: Zavarovalnici pisno prijavite nezgodo, takoj ko je to mogoče!

Ob poškodbi zaradi nezgode morate zavarovalnici pisno prijaviti nezgodo, takoj ko vam to dovoljuje zdravstveno stanje oziroma v treh letih od nezgode. Poškodbe pa morajo biti ugotovljene v prvem letu po nezgodnem dogodku. Ob prijavi nezgode potrebujete fotokopije vseh izvidov zdravljenja, fotokopijo evidence bolezni pri osebnem zdravniku in drugo dokumentacijo o poteku zdravljenja, vrsti telesnih poškodb, o nastalih morebitnih posledicah, kakor tudi podatke o telesnih hibah, pomanjkljivostih in boleznih, ki ste jih imeli že pred nezgodo.

Nezgodno zavarovanje: Kdo oceni upravičenost do nadomestila?

Upravičenost zavarovanca do izplačila nezgodnega zavarovanja oceni zdravnik cenzor, ki je pooblaščeni zdravnik zavarovalnice. Zdravnik cenzor se odloča na podlagi medicinske dokumentacije, pri čemer morate kot poškodovanec poskrbeti, da bo vaše poškodbe po nezgodi pregledal zdravnik v najkrajšem možnem času.
Pri nekaterih zavarovalnicah se, če gre za bolniški stalež, ki je odobren za zdravljenje posledic nezgode, le ta prizna v celoti. Do določenega odstopanja od priznanega staleža s strani zavarovalnice lahko pride le v primeru, če se zdravljenje posledic nezgode “prepleta” tudi z zdravljenjem kakšne bolezni, za katero je tudi odmerjen bolniški stalež, kar pa ni predmet nezgodnega zavarovanja.

Vendar pozor! Pri nekaterih zavarovalnicah odločitev zdravniške komisije, ki odobrava bolniški stalež, nima velikega vpliva, saj je nadomestilo odvisno od časa, ki se nanaša na aktivno zdravljenje nezgode. Zato je pomembno, da ustrezno dokumentirate potek in čas zdravljenja z ustrezno medicinsko dokumentacijo.

Nezgodno zavarovanje: Dobro preberite drobni tisk!

Najpogostejši razlog zavrnitve izplačila iz naslova sklenjenega nezgodnega zavarovanja je neupoštevanje obveznosti, ki so določene v splošnih pogojih zavarovanja. Pri sklenitvi nezgodnega zavarovanja torej dobro preberite drobni tisk in splošne pogoje, da boste dobro seznanjeni s svojimi obveznostmi in pravicami ter boste v primeru nezgode, do pridobitve izplačil iz nezgodnega zavarovanja prišli brez zapletov.

Nezgodno zavarovanje: Zavarovalnice izplačujejo vsako leto manj odškodnin.

Iz podatkov Slovenskega zavarovalnega združenja je razvidno, da odškodnine iz nezgodnih zavarovanj zadnja štiri leta upadajo. Zbrane premije nezgodnih zavarovanj tudi upadajo zadnja leta, kar se deloma odrazi tudi v manj izplačanih odškodninah.

V kolikor imate dodatna vprašanja ali potrebujete pomoč pri uveljavljanju nadomestila iz naslova nezgodnega zavarovanje POKLIČITE 041 663 433, ali pa nam pošljite mail na  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  in z veseljem vam bomo pomagali.

 

HITRA & PRAVIČNA ODŠKODNINA 

Ste se poškodovali v prometni nesreči, 

na delu ali javni površini?

Za brezplačno svetovanje in  

ODŠKODNINO 

pokličite 041 663 433 ali 

info@bonuspro.si

 

BONUS PRO, Powered by Joomla!