ANKETA

Ali zavarovalnice pošteno izplačajo vašo škodo ?
 


ŽIVLJENJSKO ZAVAROVANJE - Kako izbrati? PDF Print E-mail

Življenjsko zavarovanje: na kaj paziti pri izbiri?

  • Zavedati se je potrebno posledic, ki nastanejo za našo družino v primeru naše smrti, predvsem za nepreskrbljene otroke.
  • Izbrati je potrebno ustrezno višino zavarovalne vsote za primer smrti, ki ga bo v primeru naše smrti izplačala zavarovalnica.
  • Vedeti je potrebno, da gre za dolgoročno zavarovanje. V času zavarovanja  bomo šli skozi različna življenjska obdobja, s tem se bodo naši dohodki in potrebe spreminjali zato mora biti naše življenjsko zavarovanje dovolj prilagodljivo.

Življenjsko zavarovanje: kakšna naj bo višina zavarovalne vsote?

Določitev ustrezne zavarovalne vsote za primer smrti je odvisna od številnih dejavnikov, pri tem pa moramo upoštevati naslednje:

  • Kaj želimo z življenjskim zavarovanjem doseči (preskrbljenost družine, poplačilo kreditov in dolgov, dopolnitev pokojnine, varčevanje …).
  • Kakšno višino premije si lahko privoščimo, glede na ostale izdatke in varčevanja, ki jih že imamo.
  • Število nepreskrbljenih otrok …

V kolikor bodo naši bližnji v primeru naše smrti preskrbljeni tudi iz drugih finančnih virov (plače, nadomestila, druga varčevanja, prodaja ali oddaja premoženja …) je potrebno določiti temu ustrezno nižji znesek za primer smrti (zavarovalna vsota za primer smrti), povišamo pa lahko znesek namenjen varčevanju (zavarovalna vsota za primer doživetja).

Ko določamo višino zneska namenjenega varčevanju (zavarovalna vsota za primer doživetja) se lahko odločimo za natančno določitev zneska (predvsem pri mešanih življenjskih zavarovanjih) ali za pričakovani znesek (predvsem pri naložbenih življenjskih zavarovanjih). Ključna razlika pri tem je, da pri naložbenih življenjskih zavarovanjih prevzamemo naložbeno tveganje kapitalskega trga sami, pri mešanih življenjskih zavarovanjih pa je znesek varčevanja (zavarovalna vsota za primer doživetja) zajamčen (tudi pri nekaterih naložbenih življenjskih zavarovanjih obstoja določeno jamstvo glede najnižjega zneska izplačila ob doživetju).

Ker pa se zavedamo, da je sklenitev življenjskega zavarovanja dolgoročna in zelo pomembna življenjska odločitev vam predlagamo, da nas za pomoč pri sklepanju zavarovanja in za vas najbolj primerno ponudbo pokličete na 041 663 433 ali pa nam pišete na  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Z veseljem vam bomo pomagali.

 

HITRA & PRAVIČNA ODŠKODNINA 

Ste se poškodovali v prometni nesreči, 

na delu ali javni površini?

Za brezplačno svetovanje in  

ODŠKODNINO 

pokličite 041 663 433 ali 

info@bonuspro.si

 

BONUS PRO, Powered by Joomla!