ANKETA

Ali zavarovalnice pošteno izplačajo vašo škodo ?
 


ŽIVLJENJSKO ZAVAROVANJE - Kako izbrati? PDF Print E-mail

Življenjsko zavarovanje: na kaj paziti pri izbiri?

 • Zavedati se je potrebno posledic, ki nastanejo za našo družino v primeru naše smrti, predvsem za nepreskrbljene otroke.
 • Izbrati je potrebno ustrezno višino zavarovalne vsote za primer smrti, ki ga bo v primeru naše smrti izplačala zavarovalnica.
 • Vedeti je potrebno, da gre za dolgoročno zavarovanje. V času zavarovanja  bomo šli skozi različna življenjska obdobja, s tem se bodo naši dohodki in potrebe spreminjali zato mora biti naše življenjsko zavarovanje dovolj prilagodljivo.

Življenjsko zavarovanje: kakšna naj bo višina zavarovalne vsote?

Read more...
 
TURISTIČNO ZAVAROVANJE - Kako izbrati? PDF Print E-mail

Turistično zavarovanje: ali je potrebno?

Na počitnice odidemo z željo, da bi se vrnili spočiti, polni novih izkušenj in lepih spominov. Koristno pa je poskrbeti tudi za primere, ko nam ponagaja zdravje, ko se poškodujemo, v takih primerih nam pride prav turistično zavartovanje.

Pri izbiri zavarovanja si vzemite čas in preverite, kaj posamezno zavarovanje omogoča in česa ne. Pri turističnem zavarovanju so potrebe potnikov zelo različne, odvisno od tega, kam potujete in na kakšen način.”Za turistično zavarovanje je značilna izjemno nefleksibilna paketna ponudba, ko posamezne storitve enostavno morate plačati, pa če jih potrebujete ali ne,”poudarja Mojca Štrucl iz Zveze potrošnikov Slovenije.”Dodatna težava so majhne zavarovalne vsote za nekatere storitve, in čeprav se zdi sklenitev različnih zavarovanj v paketu se zdi na prvi pogled zelo smiselno, v resnici pa velikokrat ne ponuja dovolj.”
Na ZPS tudi svetujejo, da pred izbiro preberete tudi splošne pogoje o vsebini zavarovanja ter o načinu uveljavljanja zavarovanja.

Zdravstveno zavarovanje za tujino

Glede na nepredstavljivo visoke stroške zdravljenja, ki vas lahko doletijo ponekod v tujini, je zagotovo najpomembnejše zdravstveno zavarovanje za tujino. V Evropi že obvezno zdravstveno zavarovanje zagotavlja nekatere nujne zdravstvene storitve, ali vsaj nujno pomoč. Več informacij najdete na spletni strani www.epc.si, kjer si lahko naložite tudi brezplačno mobilno aplikacijo European Health Insurance Card, ki je na voljo v 24 jezikih.

Ko pa potujete zunaj Evrope, boste morali zdravljenje poravnati iz lastnega žepa, če niste poskrbeli za ustrezno zdravstveno zavarovanje v tujini. Preden izberete zavarovanje, povprašajte, katere storitve vključuje in v kakšnem obsegu. “Tudi zavarovalno vsoto izberite glede na to, v katero državo potujete. Razlike v premijah niso velike, zato se raje odločite za večjo zavarovalno vsoto,” svetuje Štruclova.
POZOR! Zavarovanje ne krije bolezni in poškodb, ki nastanejo kot posledica že obstoječih kroničnih bolezni, samomora ali naklepne samopoškodbe, posledic uživanja alkohola in drog, udeležbe v pretepu, vožnje z motornim vozilom brez vozniškega dovoljenja, izvajanja shujševalnih ali lepotnih terapij, sodelovanja na športnih tekmovanjih in ukvarjanja z ekstremnimi športi ter poškodb zaradi višje sile (vojne, potresi, poplave) oz. običajnih težav med nosečnostjo.

Zavarovanje prtljage

Turistično zavarovanje velikokrat vključuje zavarovanje prtljage. A ob vseh omejitvah se lahko upravičeno vprašamo, ali je za potnika tako zavarovanje sploh smiselno. Zavarovanje prtljage namreč največkrat ne vključuje gotovine, nakita, kreditnih in bančnih kartic, vrednostnih papirjev, vozovnic, dokumentov …, razen z doplačilom.
Turistično zavarovanje lahko v paketu vključuje še nezgodno zavarovanje, zavarovanje odgovornosti in zavarovanje pravne zaščite, ki krije stroške pravne pomoči v tujini oziroma stroške obrambe v pravdnih postopkih.

V kolikor želite skleniti za vas najbolj primerno turistično zavarovanje z asistenco v tujini ali pa potrebujete samo nasvet v zvezi s to temo nas pokličite na 041 663 433 ali pa nam pišite na  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

 
Nezgodno zavarovanje- KAKO DO ODŠKODNINE? PDF Print E-mail

Nezgodno zavarovanje: Zavarovalnici pisno prijavite nezgodo, takoj ko je to mogoče!

Ob poškodbi zaradi nezgode morate zavarovalnici pisno prijaviti nezgodo, takoj ko vam to dovoljuje zdravstveno stanje oziroma v treh letih od nezgode. Poškodbe pa morajo biti ugotovljene v prvem letu po nezgodnem dogodku. Ob prijavi nezgode potrebujete fotokopije vseh izvidov zdravljenja, fotokopijo evidence bolezni pri osebnem zdravniku in drugo dokumentacijo o poteku zdravljenja, vrsti telesnih poškodb, o nastalih morebitnih posledicah, kakor tudi podatke o telesnih hibah, pomanjkljivostih in boleznih, ki ste jih imeli že pred nezgodo.

Nezgodno zavarovanje: Kdo oceni upravičenost do nadomestila?

Upravičenost zavarovanca do izplačila nezgodnega zavarovanja oceni zdravnik cenzor, ki je pooblaščeni zdravnik zavarovalnice. Zdravnik cenzor se odloča na podlagi medicinske dokumentacije, pri čemer morate kot poškodovanec poskrbeti, da bo vaše poškodbe po nezgodi pregledal zdravnik v najkrajšem možnem času.
Pri nekaterih zavarovalnicah se, če gre za bolniški stalež, ki je odobren za zdravljenje posledic nezgode, le ta prizna v celoti. Do določenega odstopanja od priznanega staleža s strani zavarovalnice lahko pride le v primeru, če se zdravljenje posledic nezgode “prepleta” tudi z zdravljenjem kakšne bolezni, za katero je tudi odmerjen bolniški stalež, kar pa ni predmet nezgodnega zavarovanja.

Vendar pozor! Pri nekaterih zavarovalnicah odločitev zdravniške komisije, ki odobrava bolniški stalež, nima velikega vpliva, saj je nadomestilo odvisno od časa, ki se nanaša na aktivno zdravljenje nezgode. Zato je pomembno, da ustrezno dokumentirate potek in čas zdravljenja z ustrezno medicinsko dokumentacijo.

Nezgodno zavarovanje: Dobro preberite drobni tisk!

Najpogostejši razlog zavrnitve izplačila iz naslova sklenjenega nezgodnega zavarovanja je neupoštevanje obveznosti, ki so določene v splošnih pogojih zavarovanja. Pri sklenitvi nezgodnega zavarovanja torej dobro preberite drobni tisk in splošne pogoje, da boste dobro seznanjeni s svojimi obveznostmi in pravicami ter boste v primeru nezgode, do pridobitve izplačil iz nezgodnega zavarovanja prišli brez zapletov.

Nezgodno zavarovanje: Zavarovalnice izplačujejo vsako leto manj odškodnin.

Iz podatkov Slovenskega zavarovalnega združenja je razvidno, da odškodnine iz nezgodnih zavarovanj zadnja štiri leta upadajo. Zbrane premije nezgodnih zavarovanj tudi upadajo zadnja leta, kar se deloma odrazi tudi v manj izplačanih odškodninah.

V kolikor imate dodatna vprašanja ali potrebujete pomoč pri uveljavljanju nadomestila iz naslova nezgodnega zavarovanje POKLIČITE 041 663 433, ali pa nam pošljite mail na  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  in z veseljem vam bomo pomagali.

 
5 razlogov za življenjsko zavarovanje PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 27 November 2013 02:55

Življenjsko zavarovanje: neprijetnost ali nujnost?

Ali je življenjsko zavarovanje nekaj kar res potrebujemo ali pa je to samo, še ena neprijetnost, ki nam jo pod nos pomolijo zavarovalni agentje? Čeprav se slednja možnost morda zdi bolj na mestu je dejansko več razlogov, zakaj bi si življenjsko zavarovanje morali omisliti.

Življenjsko zavarovanje: razlogi za nakup

Ko se poročimo in/ali si ustvarimo družino pridemo do spoznanja, da je življenjsko zavarovanje nujno in temeljnega pomena za dober življenjski finančni načrt. Življenjsko zavarovanje namreč nam in naši družini skozi leta zagotavlja finančno in socialno brezskrbnost. Naštejmo nekaj razlogov zakaj?

 1. Poplačilo stroškov pogreba in drugih povezanih izdatkov: Stroški pogreba se lahko hitro povzpnejo na več tisoč evrov. Tu pa so še morebitni davki ob dedovanju, neporavnani zdravniški računi … Zavarovalnina lahko pokrije nepričakovane stroške in tako naši družini v težkih trenutkih prihrani veliko skrb.
 2. Našim otrokom zagotovi varno prihodnost: Vsi starši si želimo, zagotoviti socialno in finančno varnost svojih otrok. S privarčevanimi sredstvi jim lahko pomagamo pri prvih korakih v samostojno življenje, omogočimo šolanje, pomagamo pri nakupu avtomobila, stanovanja ali uresničitvi njihove poslovne ideje.
 3. Pokrije izgubo prihodkov: Z zavarovalnino lahko naši družinski člani pokrijejo izgubo naših prihodkov, s čimer bodo lahko ohranili življenjski slog, kot so ga navajeni. Če je naš dohodek pomemben vir zaslužka naše družine, bi njegova izguba precej vplivala na način življenja družine. Življenjsko zavarovanje je najučinkovitejši način, da zagotovimo finančno varnost svoje družine v primeru smrti;
 4. Omogoča poplačilo dolgov: Dolgovi so lahko obremenjujoči za našo družino, še posebej brez naših prihodkov. Zavarovalnina se lahko uporabi za odplačilo dolga in prispeva k finančni varnosti naše družine.
 5. Omogoča brezskrbna jesen življenja: Življenjsko zavarovanje je lahko tudi način varčevanja sredstev, ki jih lahko namenimo za rento kot dopolnilo k pokojnin, za dopust, za prenovo stanovanja ali za uresničitev drugih želja.

 

Ker pa se zavedamo, da je sklenitev življenjskega zavarovanja dolgoročna in zelo pomembna življenjska odločitev vam predlagamo, da nas za pomoč pri sklepanju zavarovanja in za vas najbolj primerno ponudbo pokličete na 041 663 433 ali pa nam pišete na This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Z veseljem vam bomo pomagali.

Last Updated on Wednesday, 27 November 2013 02:59
 
Zakaj potrebujem nezgodno zavarovanje? PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 27 November 2013 02:39

ZAKAJ POTREBUJEM NEZGODNO ZAVAROVANJE ?

 • Nezgodno zavarovanje je namenjeno predvsem ustvarjanju lastne in družinske socialne varnosti.
 • Nezgodno zavarovanje je namenjeno pokrivanju finančne vrzeli, ki nastane kot posledica nezgode.
 • Ključno je ustrezno denarno nadomestilo v primeru invalidnosti zavarovanca (zaradi začasne ali trajne nezmožnosti za delo in s tem izgube dohodkov iz dela). Invalidnost pomeni tudi spremembo življenja in s tem povezanih stroškov.
 • Nezgodno zavarovanje z dnevno odškodnino je primerno za samostojne podjetnike in druge samostojne poklice. Dnevna odškodnina naj krije izpad prihodkov, ki nastane zaradi bolniške odsotnosti z dela.
 • Za zaposlene in mlajše osebe je ključna zagotovitev ustreznega zavarovalnega kritja v primeru nezgode, nastale v prostem času.
 • Statistično se največ nezgod pripeti v gospodinjstvu. Dve tretjini nezgod se pripeti v prostem času (pomen zavarovalnega kritja prostovoljnega nezgodnega zavarovanja).
 • Nezgodno zavarovanje, prilagojeno individualnim potrebam, je primerno za vsakogar.
 • Za svetovanje in sklenitev ustreznega zavarovanja POKLIČITE 041 663 433, ali pa nam pošljite mail na This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  in z veseljem vam bomo pomagali.

 • Last Updated on Wednesday, 27 November 2013 02:43
   
  << Start < Prev 1 2 3 4 Next > End >>

  Page 2 of 4

  HITRA & PRAVIČNA ODŠKODNINA 

  Ste se poškodovali v prometni nesreči, 

  na delu ali javni površini?

  Za brezplačno svetovanje in  

  ODŠKODNINO 

  pokličite 041 663 433 ali 

  info@bonuspro.si

   

  BONUS PRO, Powered by Joomla! Theme designed by SG web hosting